Vejce natvrdo s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce natvrdo s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11589 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Křen |
200 ml | Majonéza |
1 ks | Salát hlávkový |
100 g | Šunka dušená |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 503,2mg |
Draslík | 163,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Majonéza, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce natvrdo s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané listy hlávkového salátu rozložíme na plochou mísu. Na salát urovnáme půlky vajec uvařených natvrdo oblou stranou nahoru a polijeme obyčejnou nebo francouzskou majonézou smíchanou s nastrouhaným křenem. |
2 | Okraj mísy a mezi půlky vajec nasypeme úzké hoblovačky ze šunky. |