Kapustová polévka s rajčaty a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s rajčaty a masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11593 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 545,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka s rajčaty a masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova. Vmícháme papriku, zalijeme vodou, přidáme omyté maso nakrájené na kostičky a podusíme. |
2 | Když je maso téměř měkké, přidáme kapustu nakrájenou na čtverečky, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a sůl. Vše uvaříme doměkka. |
3 | Při dovaření vlijeme do polévky kyselou smetanu rozšlehanou s moukou. |