Pečená kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kapusta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11595 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Houby čerstvé |
600 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
1 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 14,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 192,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kapusta postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat. |
2 | Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina. |
3 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem. |