Jednoduchý recept

Hovězí polévka se zeleninovými noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 116
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Květák
100 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Mrkev kořen
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
50 g Pšeničná krupice
15 g Sůl
80 g Tuk
80 g Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 947kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 27 g
66% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Hovězí polévka se zeleninovými noky postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Květák a mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě. Potom zeleninu vyjmeme a nakrájíme na drobné růžičky a kostičky.

3

Do zbylého vařícího vývaru ze zeleniny přidáme tuk, zamícháme prosátou mouku a krupici a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a nakonec zamícháme nakrájenou zeleninu a hrášek.

4

Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou menší noky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.

5

Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s noky vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Vejce slepičí: (2ks) Voda pitná: na uvaření zeleniny

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept