Štěpánská omeleta (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěpánská omeleta (minutka)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1160 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Džem meruňkový |
500 g | Kompot meruňkový |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1200 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 519,6mg |
Draslík | 231,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot meruňkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěpánská omeleta (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. |
2 | Žloutky s polovinou cukru vyšleháme dohusta a bílky za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme na pevný sníh. |
3 | Vyšlehané hmoty lehce promícháme a zvolna vmícháme prosátou mouku. |
4 | Potom hmotu rozetřeme do pánvičky máslem vymazané a moukou vysypané a ve vyhřáté troubě rychleji upečeme do zlatavé barvy. |
5 | Ještě horkou omeletu potřeme džemem, v polovině přeložíme, pocukrujeme a ozdobíme okapaným kompotovaným ovocem. |