Recept

Štěpánská omeleta (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1160

Ingredience

350 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
200 g Džem meruňkový
500 g Kompot meruňkový
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1200 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 886kJ
30% Sacharidy 106 g
28% Tuky 21 g
9% Sodík 171 mg
38% Bílkoviny 21 g

Štěpánská omeleta (minutka) postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

2

Žloutky s polovinou cukru vyšleháme dohusta a bílky za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme na pevný sníh.

3

Vyšlehané hmoty lehce promícháme a zvolna vmícháme prosátou mouku.

4

Potom hmotu rozetřeme do pánvičky máslem vymazané a moukou vysypané a ve vyhřáté troubě rychleji upečeme do zlatavé barvy.

5

Ještě horkou omeletu potřeme džemem, v polovině přeložíme, pocukrujeme a ozdobíme okapaným kompotovaným ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept