Růžičková kapusta na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11601 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Kapusta růžičková |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou růžičkovou kapustu vložíme do malého množství vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. |
2 | Po okapání kapustu zalijeme smetanou a dusíme, až zcela změkne. Nakonec vmícháme máslo, pepř a sůl. |
3 | Podáváme jako přílohu. |