Salát z růžičkové kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z růžičkové kapusty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11602 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Kapusta růžičková |
1 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 289,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z růžičkové kapusty postup přípravy receptu:
1 | Do vařící osolené vody přidáme koření, cukr, kolečka cibule a kapustičky. Vše dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Měkké kapustičky odstavíme z ohně, přilijeme ocet a olej a vychladíme. |
3 | Před podáváním odstraníme koření. |