Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11603 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kapusta růžičková |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 507,2mg |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 106,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Majonéza, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a dusíme doměkka. |
2 | Kyselou smetanu promícháme s citronovou šťávou, pepřem, solí, paprikou a majonézou. Omáčku ohříváme na mírném ohni za stálého míchání, ale nevaříme. |
3 | Měkkou kapustu ocedíme, urovnáme na talířky, přelijeme omáčkou a podáváme jako přílohu. |