Recept

Mléčná kedlubnová polévka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mléčná kedlubnová polévka 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 11606
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Kedlubna
40 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Polévkové kostky Vitana
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 691kJ
4% Sacharidy 16 g
13% Tuky 10 g
6% Sodík 110 mg
8% Bílkoviny 4 g
Mléčná kedlubnová polévka
  • Mléčná kedlubnová polévka
  • 1
  • Mléčná kedlubnová polévka
  • 2
  • Vložit obrázek

Mléčná kedlubnová polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.

3

Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.

4

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mléčná kedlubnová polévka
Mám ráda tento typ polévek, tak jsem vařila podle tohoto receptu. V ingrediencích je k množstvé mouky málo másla , tak jsem musela při dělání jíšky máslo přidat. Nerada používám ve větším množství polévkové kostky a tady 1 kostka na 4 porce je docela dost, ale to nemůžu kritizovat, záleží na chuti každého. Lepší by bylo použít třeba vývar, docela dobře se dá po menších porcích zmrazit a pak odebírat dle potřeby. Já kostku vynechala úplně a přidala jsem necelou malou lžičku Podravky Natura. Polévka chutnala.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept