Recept

Kedlubny s mozečkovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11609
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
8 ks Kedlubna
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřový mozek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 759kJ
7% Sacharidy 24 g
39% Tuky 29 g
27% Sodík 546 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kedlubny s mozečkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka.

2

Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po chvíli odblaníme a nasekáme.

3

Na kousku másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mozeček a smažíme, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a do prochladlého vmícháme vejce.

4

Kedlubny naplníme připraveným mozečkem, vložíme je do zapékací mísy a poklademe kousky másla.

5

Kyselou smetanu zředíme trochou vývaru z kedluben, nalijeme okolo a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

6

Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept