Smažené kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kedlubny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11610 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Kedlubna |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej stolní |
2 ks | Pepř černý celý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 643,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Olej stolní, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s 2 kuličkami pepře. |
2 | Okapané a částečně vychladlé kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |