Kedlubny nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny nakyselo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11612 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 287,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem z kedluben, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme kedlubny, ocet, cukr, pepř a sůl. Vše ještě krátce podusíme. |
3 | Podáváme k vařenému masu s bramborami. |