Jablkový křen se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový křen se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11616 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 499kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 65 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 191,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový křen se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný křen a oloupaná jablka jemně nastrouháme. |
2 | Po částech vmícháme tolik smetany, aby křen měl hustotu omáčky. Potom osolíme a osladíme. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme studené.