Jednoduchý recept

Vaječná sedlina pro 1 osobu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11620

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
1% Sacharidy 2 g
43% Tuky 32 g
26% Sodík 516 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vaječná sedlina pro 1 osobu postup přípravy receptu:

1

Všechny přísady rozkvedláme, nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.

2

Doba varu je 8 - 10 minut.

3

Hotovou sedlinu (nakrájenou na plátky) podáváme ke špenátu a jiné zelenině.

Poznámka

Obměna: vývar nahradíme rajčatovou šťávou, potom je však třeba zvolit jinou přílohu než špenát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept