Recept

Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 11623
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kečup
4 ks Kukuřice cukrová
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
27% Sacharidy 99 g
24% Tuky 18 g
13% Sodík 269 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné kukuřičné palice vložíme do vařící osolené, mírné oslazené vody a uvaříme téměř do měkka. Vyjmeme je, zrna vyloupáme pomocí vidličky a dusíme na másle.

2

Potom kukuřici zalijeme smetanou, osolíme, krátce podusíme, omáčku dochutíme citronovou šťávou, kečupem, nasekanou pažitkou a přivedeme k varu.

3

Podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept