Vaječná sedlina s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná sedlina s kukuřicí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11624 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Kukuřice cukrová |
60 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 294,6mg |
Draslík | 281,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kukuřice cukrová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná sedlina s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kukuřičné palice uvaříme v osolené, mírně oslazené vodě do měkka. Zrna vyloupáme pomocí vidličky, smícháme je s mlékem, solí, pepřem a zahřejeme. |
2 | Do horké směsi vmícháme rozšlehaná vejce, větší část másla, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme. |
3 | Směs nalijeme do vymaštěné nákypové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě do ztuhnutí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.