Čočka na kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka na kyselo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1163 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
750 g | Čočka jedlá |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 731,0mg |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka na kyselo postup přípravy receptu:
1 | Čočku přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme vodou a necháme 1-2 hodiny v chladu bobtnat. Potom čočku zvolna vaříme téměř doměkka. |
2 | Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme prosátou mouku, krátce osmahneme a zamícháme do čočky. |
3 | Nakonec pokrm přichutíme octem a solí a dovaříme. |
Je výborná, pochutnali jsme si.
vynikající