Recept

Ostrý květákový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11633

Ingredience

2 ks Feferony
150 g Hříbky čerstvé
600 g Květák
4 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 118kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 13 g
27% Sodík 549 mg
31% Bílkoviny 18 g

Ostrý květákový nákyp postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání drobně nakrájíme.

2

Na 30 g másla osmahneme jemně pokrájenou papriku a hříbky, nakrájené na plátky. Vmícháme mouku, osmahneme ji, zalijeme mlékem, vaříme do zhoustnutí.

3

Zbylým máslem vymastíme nákypovou formu, urovnáme do ní polovinu květáku, posypeme polovinou nastrouhaného sýra, přidáme nasekané feferonky. Vše přelijeme polovinou omáčky. Postup ještě jednou opakujeme. Nakonec nákyp opepříme.

4

Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

5

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept