Recept

Květákové lívanečky se sýrem a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 11634
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Květák
2 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
100 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
14% Sacharidy 52 g
36% Tuky 27 g
13% Sodík 253 mg
43% Bílkoviny 24 g

Květákové lívanečky se sýrem a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.

2

Vejce, mouku, mléko (nebo bílé víno), olej a sůl rozšleháme na hladké těstíčko. Vmícháme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájené uzené maso a květák. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pánvi na rozehřátém tuku lívanečky a smažíme je dozlatova.

3

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept