Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11635

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Květák
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 678kJ
4% Sacharidy 16 g
9% Tuky 7 g
18% Sodík 351 mg
22% Bílkoviny 12 g

Květákové smaženky postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Scedíme, po okapání nadrobno nasekáme.

2

Vejce rozšleháme s moukou, osolíme, opepříme, přidáme květák a jemně nakrájenou cibuli.

3

Těsto vkládáme po lžících do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme je po všech stranách do růžova.

4

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept