Omelety s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety s květákem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11638 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Květák |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 491,1mg |
Draslík | 939,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Omelety s květákem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák a lehce osmahneme. |
3 | Čtvrtinu směsi rozložíme na vymaštěnou pánvičku, zalijeme dvěma vejci rozšlehanými se solí, upečeme omeletu. Přeložíme ji v půli a ihned podáváme. Stejným způsobem připravíme zbylé tři omelety. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.