Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11638
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Květák
4 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
4% Sacharidy 16 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 442 mg
35% Bílkoviny 20 g

Omelety s květákem postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.

2

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák a lehce osmahneme.

3

Čtvrtinu směsi rozložíme na vymaštěnou pánvičku, zalijeme dvěma vejci rozšlehanými se solí, upečeme omeletu. Přeložíme ji v půli a ihned podáváme. Stejným způsobem připravíme zbylé tři omelety.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept