Fazole na kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole na kyselo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1164 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
700 g | Fazole bílé |
150 ml | Hovězí vývar základní |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole na kyselo postup přípravy receptu:
1 | Fazole přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce nabobtnat. |
2 | Potom fazole zvolna vaříme doměkka. |
3 | Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle dorůžova. Zamícháme ji do fazolí, mírně osolíme, opepříme, zastříkneme vývarem a mírně okyselíme. |
4 | Nakonec vše krátce podusíme. |