Salát ze syrového květáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze syrového květáku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11642 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Květák |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 284kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 135 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 374,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Květák, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze syrového květáku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák rozebereme na malé růžičky, omyjeme je a nakrájíme na kousky. |
2 | Připravený květák zalijeme zálivkou ze 3 lžic vody, oleje, octa, cukru, soli a pepře. |
Poznámka
Servírujeme studené.