Špenát z mangoldu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát z mangoldu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11648 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
600 g | Mangold |
1 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 617,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mangold, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát z mangoldu postup přípravy receptu:
1 | Omyté listy mangoldu vložíme do vařící osolené vody, krátce povaříme a ocedíme. Po okapání je nameleme na masovém mlýnku. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a trochou vývaru z mangoldu, rozšleháme, povaříme. |
3 | Po chvíli přidáme umletý mangold, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme. |
4 | Nakonec do špenátu vmícháme rozšlehané vejce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.