Mrkev s fazolkami na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev s fazolkami na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11653 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 106,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 345,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev s fazolkami na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v osolené vodě, nakrájíme na proužky. |
2 | Očištěné fazolky pokrájíme na delší proužky, vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka. Ocedíme je, necháme okapat. |
3 | Potom mrkev i fazolky osmahneme na másle, podlijeme smetanou, podusíme, podle chuti přisolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.