Jednoduchý recept

Vejce v kelímcích s dušenými ledvinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11656

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 šálek Vepřové ledvinky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
1% Sacharidy 2 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 216 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vejce v kelímcích s dušenými ledvinkami postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, pokrájené ledvinky, osolíme, podusíme a odstavíme z ohně.

2

Na dno kelímku vložíme čtvrtinu ledvinek, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

3

Vaříme v troubě ve vodní lázni 8 až 10 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept