Recept

Vejce v kelímcích se špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11657

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 šálek Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 542kJ
1% Sacharidy 4 g
11% Tuky 8 g
9% Sodík 190 mg
20% Bílkoviny 11 g

Vejce v kelímcích se špenátem postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, špenát, osolíme, podusíme a odstavíme z ohně.

2

Na dno kelímku vložíme čtvrtinu špenátu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

3

Vaříme v troubě ve vodní lázni 8 až 10 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept