Vejce v kelímcích se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v kelímcích se špenátem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11657 |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 šálek | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 248,2mg |
Draslík | 457,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v kelímcích se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, špenát, osolíme, podusíme a odstavíme z ohně. |
2 | Na dno kelímku vložíme čtvrtinu špenátu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem. |
3 | Vaříme v troubě ve vodní lázni 8 až 10 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.