Jednoduchý recept

Vejce v kelímcích s chřestovými hlavičkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11659

Ingredience

12 ks Chřest bílý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 430kJ
0% Sacharidy 1 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 139 mg
13% Bílkoviny 8 g

Vejce v kelímcích s chřestovými hlavičkami postup přípravy receptu:

1

Ztuhlým máslem vymastíme formičky, do každé vlijeme lžíci osolené smetany, přidáme chřestové hlavičky a rozklepneme jedno vejce.

2

Vaříme v páře, jakmile bílek ztuhne, odstavíme z ohně a vyjmeme z vodní lázně, aby žloutek zůstal vláčný.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept