Vejce se šunkou zapečená v žemlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se šunkou zapečená v žemlích
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 11660 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
4 krajíc | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 259,9mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se šunkou zapečená v žemlích postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme vejce, osolíme, vmícháme drobně nakrájenou šunku. |
2 | Ze žemlí odkrojíme vršek, střídku vydlabeme. Vydlabané žemle vytřeme máslem, vyplníme připravenou směsí a zakryjeme odkrojeným vrškem. |
3 | Žemle potřeme máslem, dáme péct na vymaštěný pekáč do trouby na 10 až 12 minut. |
4 | Podáváme v ubrousku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Vejce se šunkou zapečená v žemlích je naprostá dobrota, kterou mohu jen doporučit. Křupavoučký rohlík se vám rozplyne na jazyku. Použila jsem normální podlouhlý rohlík – zrovna čerstvě dovezený z pekárny a po zapečení byl ještě lepší než normálně. Prostě tento recept musíte ochutnat, protože je to vážně mňamka.