Mrkev a růžičková kapusta na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev a růžičková kapusta na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11661 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Kapusta hlávková |
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 224,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev a růžičková kapusta na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Očištěnou kapustu vložíme do malého množství vařící vody a dusíme do měkka. Ocedíme a necháme okapat. |
3 | Měkkou mrkev i kapustičky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce podusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.