Dušená mrkev nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev nakyselo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11662 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
700 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 37,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme mrkev, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Dusíme tak, aby v měkké mrkvi byla odpařena všechna tekutina. |
2 | Nakonec přilijeme rozšlehanou kyselou smetanu a pokrm podle chuti přisolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.