Recept

Mrkev ve žloutkové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11663

Ingredience

1 dl Mléko polotučné
700 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
4% Sacharidy 15 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 211 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mrkev ve žloutkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji, nakrájíme na kousky a dusíme na másle. Po chvíli mrkev přisolíme, podlijeme vodou a dále dusíme tak, aby se před koncem dušení odpařila všechna tekutina.

2

Žloutky rozkvedláme v mléce, podlijeme mrkev, podle chuti osolíme a přihřejeme, ale nevaříme.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept