Mrkev ve žloutkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev ve žloutkové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11663 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
700 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 538,5mg |
---|---|
Cholesterol | 196,6mg |
Draslík | 16,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev ve žloutkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme ji, nakrájíme na kousky a dusíme na másle. Po chvíli mrkev přisolíme, podlijeme vodou a dále dusíme tak, aby se před koncem dušení odpařila všechna tekutina. |
2 | Žloutky rozkvedláme v mléce, podlijeme mrkev, podle chuti osolíme a přihřejeme, ale nevaříme. |
3 | Ihned podáváme. |