Sázená vejce (základní předpis) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce (základní předpis)
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11671 |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 248,6mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce (základní předpis) postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme na pánvi nebo v důlcích lívanečníku a osolíme. |
2 | Vejce na ně opatrně rozbijeme, zmírníme plamen, aby se netvořily bubliny. |
3 | Jakmile je bílek tuhý, vejce podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme dát chléb, luštěniny, špenát nebo opékané brambory.
Sázená vajíčka dělávám na lívanečníku skrz hezkého kulatého tvaru. Většinou přiklopím pokličkou a někdy dělávám na oleji, ve své kuchyni hlavně používám řepkový.