Mrkvová pomazánka s celerem a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová pomazánka s celerem a majonézou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11674 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 927kJ
3% Sacharidy 9 g
256% Tuky 192 g
11% Sodík 220 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 144,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová pomazánka s celerem a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev a oloupaný celer nastrouháme najemno. |
2 | Přidáme majonézu, mléko, nasekanou pažitku, citronovou šťávu, cukr a sůl. Vše promícháme a podáváme. |