Okurky dušené na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky dušené na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11677 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
500 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 294,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky dušené na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Oloupané okurky nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, zasypeme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem a kyselou smetanou, rozšleháme a přivedeme k varu. |
3 | Do omáčky přidáme připravené okurky, sůl, pepř a vaříme, až okurky změknou. |
4 | Nakonec omáčku podle chuti přikyselíme trochou octa. |