Recept

Okurky dušené v koprové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11678

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
800 g Okurka salátová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 981kJ
4% Sacharidy 15 g
25% Tuky 19 g
5% Sodík 107 mg
6% Bílkoviny 4 g

Okurky dušené v koprové omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupané okurky podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Dusíme je v malém množství vody.

2

Z části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1 dl vody a 1 dl smetany, osolíme, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme do omáčky měkké okurky, nasekaný kopr, zbylou smetanu, cukr a sůl. Vše ještě krátce podusíme.

3

Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla a podle chuti ji okyselíme octem.

Poznámka

Podáváme k vařenému masu s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept