Bramborový guláš s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1168 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1800 g | Brambory |
20 g | Česnek |
300 g | Cibule |
30 g | Houby sušené |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
1,5 g | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Paprika mletá sladká |
1,5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 989,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš s houbami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu. |
2 | Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme. |
3 | Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Potom houby podusíme doměkka, scedíme, překrájíme a přidáme je do základu. |
4 | Z másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a vlijeme do částečně podušených brambor s houbami. |
5 | Nakonec pokrm dochutíme utřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka. |