Recept

Bramborový guláš s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1168
Kategorie: Brambory

Ingredience

1800 g Brambory
20 g Česnek
300 g Cibule
30 g Houby sušené
1200 ml Hovězí vývar základní
1,5 g Kmín celý
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Paprika mletá sladká
1,5 g Pepř černý mletý
15 g Sůl
100 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 327kJ
9% Sacharidy 33 g
23% Tuky 17 g
47% Sodík 938 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborový guláš s houbami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.

2

Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme.

3

Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Potom houby podusíme doměkka, scedíme, překrájíme a přidáme je do základu.

4

Z másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a vlijeme do částečně podušených brambor s houbami.

5

Nakonec pokrm dochutíme utřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept