Papriková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11686 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 94,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky nakrájíme na proužky, spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Zeleninu potom dusíme v troše vývaru. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme dušenou zeleninu, pepř, sůl a vše povaříme. |
3 | Nakonec vmícháme do polévky rozšlehané vejce. |
4 | Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou pažitkou. |