Vepřové řízky s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s paprikami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11689 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 715,5mg |
Vláknina | 176,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky nakrájíme na nudličky. |
2 | Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, poprášíme moukou a okraje nařízneme. Maso prudce opečeme po obou stranách na oleji, vyjmeme a osolíme. |
3 | Do oleje od opékání přidáme máslo, připravené papriky, rajčatový protlak, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme. |
4 | Paprikovou směs upravíme na talíře a navrch položíme řízky. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.