Paprikové lusky plněné sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové lusky plněné sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11692 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 307,3mg |
Draslík | 313,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové lusky plněné sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z omytých paprik odkrojíme vršky a odstraníme semena. |
2 | Nastrouhaný sýr promícháme s 30 g másla a 3 vejci. Směsí naplníme připravené papriky, urovnáme je na máslem vymazaný pekáček a pokapeme zbylým máslem. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě. Při dopékání papriky zalijeme mlékem rozšlehaným s vejcem a solí. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.