Dušené papriky s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené papriky s vejci a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11694 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
800 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 400,5mg |
Draslík | 529,5mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 187,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené papriky s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené papriky opečeme na plotýnce nebo nad plamenem, oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, zakapeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Vejce rozšleháme s polovinou nastrouhaného sýru, nalijeme na papriky a necháme srazit. |
3 | Pokrm rozdělíme na talířky a posypeme zbylým sýrem a nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.