Lečo na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11697 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
30 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 379,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné papriky nakrájíme na širší nudličky, omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařených kostičkách slaniny, vmícháme mletou papriku, po zpěnění přilijeme několik lžic vody a přidáme připravené papriky. Vše chvíli dusíme. |
3 | Potom přidáme rajčata, pepř, sůl a smetanu rozkvedlanou s moukou. Ještě krátce podusíme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu.