Paprikový salát s vejci a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s vejci a majonézou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11705 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 393,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Majonéza, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s vejci a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
2 | Omyté papriky vložíme do vařící osolené vody, 2 minuty povaříme, vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme je semen a nakrájíme na tenké proužky. |
3 | Připravené papriky urovnáme do středu mísy, obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a přelijeme majonézou smíchanou s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou. |
4 | Nakonec salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a snítkou petrželky. |