Vařené čínské zelí s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené čínské zelí s máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11711 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
600 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
9% Sodík 176 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 364,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené čínské zelí s máslem postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté zelí vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. |
2 | Po okapání zelí rozdělíme na talíře a posypeme strouhankou osmaženou na části másla a polijeme je zbylým rozehřátým máslem. |