Zapékané čínské zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané čínské zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11713 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 ml | Voda pitná |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 298,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané čínské zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat. |
2 | Každou čtvrtku zelí podélně rozkrojíme, vzniklé díly stočíme do závitků a vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy. |
3 | Z 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rozšlehaným mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme větší část nastrouhaného sýru, zamícháme a omáčku nalijeme na zelí. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. |
4 | Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem. |