Recept

Zapékané čínské zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11713
Kategorie: Zelenina

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Ementál (Primátor)
150 ml Voda pitná
1 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 972kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 18 g
10% Sodík 207 mg
17% Bílkoviny 9 g

Zapékané čínské zelí postup přípravy receptu:

1

Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme asi 7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.

2

Každou čtvrtku zelí podélně rozkrojíme, vzniklé díly stočíme do závitků a vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy.

3

Z 20 g másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji rozšlehaným mlékem, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme větší část nastrouhaného sýru, zamícháme a omáčku nalijeme na zelí. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.

4

Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept