Špenát z čínského zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát z čínského zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11715 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 364,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát z čínského zelí postup přípravy receptu:
1 | Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a okapané umeleme nebo jemně nasekáme. |
2 | Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Jíšku podle potřeby zředíme ještě trochou vývaru ze zelí. |
3 | Potom přidáme umleté zelí, rozšlehané vejce, utřený česnek, pepř a sůl. |